Column Els Uijting

Wat is er zo bijzonder aan 60 jaar PAUW bedrijven? Vroegen wij directeur Els Uijting in het kader van ons 60 jarig bestaan.

De groei in de afgelopen 60 jaar die wij hebben doorgemaakt vind ik het meest bijzonder aan ons bedrijf: van sociaal werkvoorzieningsschap naar een sociaal leerbedrijf. Een groei waarin we steeds flexibel meebewegen met de tijdgeest en waarbij ons bestaansrecht nooit is veranderd: mensen die hulp nodig hebben ook laten meedoen: met werk, met inkomen en maatschappelijke participatie!

Ons sociale werkbedrijf heeft een lange geschiedenis.

In die 60 jaar is er enorm veel veranderd. In de vijftiger jaren werden de SW bedrijven opgericht om mensen met een beperking aan werk te helpen. Het werk was vaak vrij simpel en ook was er een groep medewerkers die individueel werden gedetacheerd. Het waren de jaren na de 2e Wereldoorlog en er werd hard gewerkt in Nederland om alles weer op te bouwen. Goed zorgen voor mensen met een beperking hoorde daar gelukkig al snel bij.

Langzaam is dat ‘goed zorgen voor’ volwassener geworden en veranderd in: ‘ervoor zorgen dat’ mensen die hulp nodig hebben ook kunnen werken. Er werd meer en meer aan opleiding, training en ontwikkeling gedaan. Ook de werksoorten werden aangepast, zodat we meer variatie hadden. Maar er kwamen vooral ook verschillende niveaus van werken: we richtten Kringkoop op, begonnen aan de afdeling Groen en Schoonmaak. En later volgden groepsdetacheringen zoals bij Kuehne + Nagel en Van Walraven.

Het Sociaal leerbedrijf dat we nu zijn

Inmiddels zijn we al jaren een professioneel leerwerkbedrijf met fantastische medewerkers, waar geleerd wordt, waar nieuwe initiatieven worden bedacht, waar samengewerkt wordt met veel verschillende bedrijven en organisaties en waar we ons steeds aanpassen aan de omstandigheden die veranderen.

Werk is immers meer dan zomaar werk: werk geeft structuur, geeft sociale verbindingen, Werk houdt je van de straat, geeft reden om je bed uit te komen en werk geeft inkomen. Werk zorgt dat je erbij hoort… en dat kan weleens een van de grotere uitdagingen van de tijd worden die voor ons ligt:

Want iedereen moet kunnen blijven mee doen… met werk, inkomen en maatschappelijk participeren. PAUW blijft daaraan bijdragen.

algemeen directeur
Els Uijting

 

Terug

Terugblik

 • 11-07-2016

  Een attentie voor alle medewerkers

  Lees meer
 • 29-08-2016

  PAUW trakteert de buurt met zwerfvuilactie

  Lees meer
 • 03-10-2016

  Inspiratie-bijeenkomst Mark Mieras

  Lees meer
 • 05-10-2016

  Relatiedag '60 jaar Slagvaardig'

  Lees meer
 • 07-10-2016

  Feest voor alle medewerkers

  Lees meer
 • 06-10-2016

  Op de koffie bij PAUW!

  Lees meer

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804