PAUW Bedrijven start praktijkopleiding Groen op MBO-2 niveau

Datum: 07-07-2016

In september start bij PAUW Bedrijven de praktijkopleiding Medewerker Buitenruimte op MBO 2-niveau. Al eerder werd deze opleiding verzorgd op het laagste MBO-niveau (entree-opleiding) maar met ingang van september biedt PAUW deze praktijkopleiding ook op MBO-2 niveau. Deelnemers kwalificeren zich hiermee voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld voor werk bij een hoveniersbedrijf, een groenvoorziening of bij een gemeente. De opleiding, waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd, duurt 2 jaar. Een groep van 15 deelnemers start in september met deze opleiding. 

Theorie en Praktijk in één
De combinatie van werken en leren maakt deze opleiding extra waardevol. De deelnemer heeft na het afronden van de opleiding namelijk een diploma op MBO-2 niveau én 2 jaar praktijkervaring. De opleiding wordt in samenwerking met docenten van het Wellant College verzorgd. De opleiding is een BBL-variant (Beroeps Begeleidende Leerweg), het praktijkdeel bedraagt zestig procent of meer van de studieduur.

Werken en leren bij PAUW
PAUW Bedrijven is het sociaal werkbedrijf in de regio Lekstroom, Stichtse Vecht en de Ronde Venen. Het bedrijf ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te komen. Via werken en leren kwalificeren kandidaten zich voor de arbeidsmarkt. Deze vakgerichte opleiding op MBO-2 niveau is een mooi voorbeeld hoe PAUW voor verschillende groepen mensen passende werk- en opleidingsmogelijkheden biedt.

 

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804