8 september -Taalmarkt 'Samen maken we taal bespreekbaar'

Datum: 22-08-2016

Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders kunnen niet goed lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Goede taalvaardigheid is essentieel om ‘mee te doen’ in de maatschappij: taal is belangrijk voor de sociale contacten, maar vooral ook om kans te maken op de arbeidsmarkt. PAUW Bedrijven zet zich, via allerlei initiatieven en projecten voor diverse doelgroepen in voor verbetering van de taalvaardigheid. Donderdag 8 september, in de week van de alfabetisering, organiseert PAUW de Taalmarkt: ‘Samen maken we taal bespreekbaar!’

Op de Taalmarkt worden verschillende activiteiten voor de aanpak van laaggeletterdheid onder de aandacht gebracht van zowel PAUW als netwerkpartners in deze regio. De informatieve en interactieve Taalmarkt op 8 september wordt gehouden van 14:30 tot 16:00 bij PAUW Bedrijven (Baden Powellweg 6)  in IJsselstein. Verschillende taal- en samenwerkingsprojecten worden op interactieve wijze gepresenteerd aan de bezoekers, zoals de medewerkers van PAUW Bedrijven, taalcursisten, samenwerkingspartners en gemeentelijke collega’s. Tevens is er een hoofdpodium met onder andere taal-spellen waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

Op de Taalmarkt zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd:
SBCM A&O fonds SW, Bibliotheek Nieuwegein, Taalhuis AVV, Stichting lezen en schrijven en Prago. Daarnaast zijn collega’s van de 6 gemeenten (Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Stichtse Vecht, De Ronde Venen) voor wie PAUW werkzaam is uitgenodigd.

Taalakkoord
PAUW Bedrijven heeft op 8 december 2015, samen met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afspraken gemaakt voor het stimuleren van taalactiviteiten op de werkvloer door het tekenen van het Taalakkoord. Hiermee heeft PAUW aangegeven zich in te zetten voor het verbeteren van taal op de werkvloer en als ambassadeur richting andere werkgevers op te treden. ‘Samen maken we taal bespreekbaar!’. 

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804