‘De Kunst van Sociaal Ondernemerschap’

Datum: 28-03-2014

Afgelopen donderdag 27 maart werd de ‘Kunst van Sociaal Ondernemerschap’ in alle mogelijke facetten in de praktijk getoond. Tijdens de informele netwerkmiddag  die PAUW Bedrijven samen met het bedrijf Op de Zaak uit Maarssen organiseerde, bleek nog maar eens dat ondernemerschap en maatschappelijke ambities prima te combineren zijn. Sociale ondernemingen lijken meer en meer een antwoord op de crisis. Het is de KUNST om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Op de Zaak is een mooi voorbeeld van een bedrijf die dit in de praktijk brengt.

Tijdens de middag werd bij Op de Zaak de expositie geopend van kunstwerken van een medewerker van PAUW. Twee van de kunstwerken werden geveild, de opbrengst was bestemd voor het Ronald McDonaldhuis. Zo wordt Sociaal Ondernemen ‘win-win-win’.

PAUW Bedrijven en Op de Zaak in Maarssen werken al geruime tijd intensief samen. Deze samenwerking heeft er inmiddels toe geleid dat 3 medewerkers vanuit PAUW Bedrijven bij Op de Zaak aan het werk zijn. Richard van Dijk (eigenaar Op de Zaak) nam medio 2013 deze (voorheen) Seats to Meet-locatie in Maarssen over. Hij verhuurt vergaderruimte (Meetingspace) en biedt faciliteiten aan ZZP-ers (Workspace). Het vormgeven aan sociaal ondernemerschap is een van de uitgangspunten van Op de Zaak. ‘Ondernemerschap en MVO gaan prima samen. Het is de kunst om te zoeken naar de win-win situatie. Ik geloof er in dat die er voor ieder bedrijf zijn’ aldus Richard van Dijk. Els Uijting, PAUW Bedrijven ‘Op de Zaak is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat kansen creëert voor mensen die moeilijk op eigen kracht werk kunnen vinden. PAUW Bedrijven zet zich in voor deze mensen en gaat met bedrijven op zoek mogelijkheden. De aanpak van Op de Zaak is voor menig ondernemer een inspiratiebron.’ 

Tijdens de netwerkmiddag werd de expositie geopend van kunstwerken die door een medewerker van PAUW Bedrijven zijn geschilderd. Twee kunstwerken werden via het concept Amerikaanse veiling geveild. De aanzienlijke opbrengst was bestemd voor het Ronald McDonaldhuis.  Op de Zaak biedt expositieruimte aan (regionale) kunstenaars. Voor een periode van 3 maanden kan iedereen die Op de Zaak bezoekt, de bijzondere schilderijen van de medewerker van PAUW en kunstenaar in spé bekijken. 

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804