PAUW Bedrijven verwelkomt 500e deelnemer bij WERK Start

Datum: 21-10-2014

Afgelopen dinsdag, 21 oktober, startte de 500e deelnemer bij WERK Start van PAUW Bedrijven. WERK Start begeleidt mensen, die om verschillende redenen niet in staat zijn zelf werk te vinden, naar betaald werk. De WERK Start-formule blijkt succesvol: in een periode van 3 jaar hebben inmiddels 500 deelnemers de stap in de richting van betaald werk gezet.


De afdeling WERK Start is op 1 oktober 2011 van start gegaan met een pilot op de vestiging van PAUW in IJsselstein. Medio 2012 is ook in Breukelen gestart met een afdeling WERK Start. Bij WERK Start kunnen deelnemers terecht met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet in staat zijn zelfstandig werk te vinden. Het gaat hierbij veelal om mensen met een bijstand uitkering, maar PAUW begeleidt ook mensen met een Wajong of arbeidsongeschiktheidsuitkering (2e spoor). De meesten hebben al een lange periode geen werk gehad. Door een aanbod van werk en training, begeleidt WERK Start mensen naar betaald werk. Als het nodig is biedt PAUW ook jobcoaching en nazorg, om de gevonden baan te behouden.

De WERK Start-formule
Bij WERK Start volgen de deelnemers een combinatietraject wat bestaat uit werk en training. De deelnemers krijgen werkritme en gaan aan de slag met vaardigheden die belangrijk zijn voor een baan, zoals bijvoorbeeld samenwerken met collega’s en leidinggevenden en op tijd naar het werk komen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke presentatie, sollicitatie- en empowermenttrainingen. Met de opgedane ervaring, en een flinke dosis zelfvertrouwen en zelfkennis is de kans groot dat deelnemers  een baan kunnen vinden en die ook kunnen houden.

Over PAUW Bedrijven
PAUW Bedrijven is het leerwerkbedrijf voor Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Stichtse Vecht en De Ronde Venen. PAUW zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet op eigen kracht werk kunnen vinden. Via werk en training begeleidt PAUW hen zodat ze (weer) kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. PAUW is een erkende jobcoach-organisatie en gecertificeerd met het Blik op Werk-keurmerk voor re-integratiebedrijven.

(op de foto: links Job Groot, trajectbegeleider, midden: Marina Grigoriana, 500e deelnemer WERK Start, rechts Herman de Jong, directeur Arbeidsontwikkeling)

 


 

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

Stichting Beschut Werk Lekstroom *

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden

Stichting Schoonmaakwerk *

Schoonmaak werkzaamheden

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804 info@pauwbedrijven.nl

* De nieuwe naam zal naar verwachting in januari bekend zijn.