Initiatief PAUW Bedrijven werd blijvend: 15 jaar Kringkoop!

Datum: 05-11-2014

15 jaar geleden, op 5 november 1999, vond de oprichtingsvergadering van Kringkoop plaats op het gemeentehuis in Mijdrecht, onder toeziend oog van toenmalig wethouders Bakker en Dekker, bestuursleden Els Uijting, Jan Colly, Ad van der Heijden en bedrijfsleider Floor Groenendijk.

PAUW Bedrijven nam het initiatief een kringloopbedrijf te starten als werkgelegenheidsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels is Kringkoop een florerend bedrijf. Bij het kringloopbedrijf werken zo’n 65 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vormt het bedrijf een belangrijke schakel in het hergebruik van goederen en het terugdringen van afval. Kortom: Kringkoop is niet meer weg te denken uit Mijdrecht.

Werkgelegenheidsproject voor de regio
PAUW Bedrijven biedt werk en ondersteuning aan iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. PAUW heeft werklocaties in diverse gemeenten in de regio waaronder het kringloopbedrijf in Mijdrecht. In nauwe samenwerking met gemeente De Ronde Venen richtte PAUW dit bedrijf op als werkgelegenheidsproject voor de regio de Ronde Venen. Tezamen met de milieudoelstelling waar Kringkoop vorm aan geeft, is het bedrijf een waardevolle schakel in de regio.

MVO-prijs
Dat bedrijfsmatig werken en maatschappelijk ondernemerschap prima samen kunnen gaan, bewees Kringkoop begin dit jaar. Het bedrijf kreeg de MVO-prijs 2014 uitgereikt van gemeente De Ronde Venen.

Professionele inzet voor mens en milieu
Daarbij behaalde het bedrijf in september het felbegeerde "Keurmerk Kringloopbedrijven". Kringkoop ontving dit keurmerk als een van de eerste kringloopbedrijven in Nederland. Het keurmerk kringloopbedrijven is een initiatief van de branchevereniging om onderscheid te maken tussen bedrijven die op de 2e hands goederen markt opereren. Het keurmerk toont aan dat het bedrijf zich professioneel inzet voor mens en milieu.

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804