Staatssecretaris Klijnsma op werkbezoek bij PAUW Bedrijven

Datum: 13-03-2015

Afgelopen woensdag 11 maart bracht Jetta Klijnsma, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid,  een werkbezoek aan PAUW Bedrijven. Met dit bezoek liet de staatssecretaris zich informeren over de zogenaamde loonwaarde-meting die PAUW inzet voor het bepalen van de productiviteit van een medewerker die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen.

PAUW  Bedrijven heeft al jarenlang ervaring met het begeleiden en plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat de komende jaren nog veel meer mensen via de garantiebanen in het bedrijfsleven aan de slag gaan. Voor werkgevers is het dan vooral belangrijk te weten wat de productiviteit en begeleidingsbehoefte van de medewerker is. De loonwaarde-meting, waarbij zowel werkgever als medewerker betrokken zijn, is een belangrijk hulpmiddel om deze productiviteit te bepalen.

Participatiewet
Op 1 januari is de Participatiewet in werking getreden. Hiermee is een eerste stap gezet om meer mensen, ook met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk te helpen.  ‘Maar we zijn er nog niet. De wet is op 1 januari van kracht geworden, maar het gaat nu om de uitwerking. Zodat deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook daadwerkelijk in het reguliere bedrijfsleven aan het werk komen’ aldus de staatssecretaris.

Over PAUW Bedrijven
PAUW Bedrijven is voor de uitvoering van de Participatiewet partner voor gemeenten en werkgevers. PAUW is het sociaal werkbedrijf in de regio Lekstroom, Stichtse Vecht en de Ronde Venen. Het bedrijf ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te komen. Het werken bij een reguliere werkgever staat voorop.

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804