Extra boost banenafspraak tijdens week Alleen talent telt! voor regio Midden-Utrecht

Datum: 28-09-2015

Van 28 september tot 3 oktober is de eerste week van “Alleen talent telt!”. Tijdens de campagne worden werkgevers geattendeerd op de vele talenten van mensen met een beperking. Vaak onvermoede en onbenutte talenten, maar zeker de moeite waard voor werkgevers. Vanuit sociaal ondernemerschap, maar ook omdat het rendeert op de werkvloer. In maatschappelijk én vaak ook in financieel opzicht.

Wethouder Victor Everhardt, voorzitter van de Utrechtse Werktafel: “Elke werkgever in onze regio moet weten dat we hun inzet en bereidheid hard nodig hebben. We willen daarom dat de actieweek van Alleen talent telt! daadwerkelijk banen oplevert voor mensen met een beperking. Zij maken het verschil voor een bedrijf dat sociaal wil ondernemen. Want een arbeidsbeperking is meestal geen beperking.”

Het wordt een week vol acties. Werkgevers, werknemers, de werkgeversservicepunten, het UW, PAUW Bedrijven en Biga hebben gezamenlijk uiteenlopende activiteiten op touw gezet om van deze campagne een succes te maken. De samenwerkende partners van de Utrechtse Werktafel zijn ervan overtuigd dat het kan, zeker als werkgevers in de regio daarvoor open staan. Samen met de overheid, werkgevers en werknemers heeft de Arbeidsmarktregio Midden Nederland afgesproken om voor 1 januari 2017 1145 banen te creëren voor mensen met een beperking.

Ook PAUW in actie voor de campagne
PAUW bezoekt deze week bedrijven die zich inzetten voor mensen met een arbeidsbeperking en daarmee inspiratiebron zijn voor collega-ondernemers. WGSP Lekstroom en PAUW Bedrijven komen gezamenlijk in actie in de regio Lekstroom. De accountmanagers én de lokale wethouders bezoeken samen winkelcentra en/of bedrijventerreinen om werkgevers te informeren over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking.

Regionale dienstverlening
De klacht van werkgevers is vaak dat de dienstverlening door de overheid verschilt per gemeente: teveel loketten en ondoorzichtige diensten. In Midden-Utrecht zijn deze verschillen grotendeels verdwenen. Er is inmiddels één centraal telefoonnummer (085-0445400) voor alle vragen van werkgevers. Bemand door mensen met een beperking. Via dat telefoonnummer wordt contact gelegd met een regionale accountmanager. Die kent de branche, beantwoordt vragen van werkgevers en adviseert hoe werkgevers baanopeningen kunnen creëren met behulp van subsidie of gerichte ondersteuning. Ondernemers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst willen nemen, worden nu regionaal op een nagenoeg gelijke wijze geholpen. Een belangrijk verbeterpunt in de dienstverlening is daarmee gerealiseerd. De oproep vanuit de campagne is dan ook: werkgevers UW INZET TELT!

De campagne “Alleen talent telt!” wordt in de week van 16-21 november nog eens in de gehele regio herhaald. Informatie is op te vragen via de site: www.alleentalenttelt.nl

Alleen talent telt! is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, het regionaal werkbedrijf in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Dit is een samenwerkingsverband tussen CNV, FNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, UWV en vijftien gemeenten met hun WerkgeversServicepunten en SW-bedrijven. De vijftien gemeente zijn Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen. Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Zeist.
 
 

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804