Kringkoop en de Sirkel werken samen bij recyling

Datum: 15-01-2016

Woensdag 20 januari ondertekenen de twee Kringloop-organisaties in Stichtse Vecht, ons kringloopbedrijf Kringkoop en de Sirkel, een overeenkomst met de gemeente waarmee ze een belangrijke rol krijgen bij recycling van huishoudelijk afval. Inzet van de overeenkomst is meer service voor inwoners, meer hergebruik van goederen en realiseren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees hieronder het complete persbericht.

Kringloopbedrijven krijgen prominentere rol bij recycling
14 januari 2016 - Wethouder Linda van Dort tekent op woensdag 20 januari 2016 met de twee kringloop-organisaties in onze gemeente (Stichting Kringloopwinkel De Sirkel en Kringkoop) een dienstverleningsovereenkomst. Hiermee krijgen ze een prominente rol op weg naar 75% scheiding huishoudelijk afval.

Linda van Dort: “Ik ben erg blij dat mijn eerste formele handeling deze ondertekening  is. Los van het feit dat ik recycling een warm hart toedraag, sta ik achter de gemeentelijke doelstelling om in 2022, 75% huishoudelijk afval te realiseren. Met het ondertekenen van deze overeenkomst wordt weer een belangrijke stap gezet bij de realisatie van onze circulaire economie.”

De service naar inwoners wordt verbeterd en gelijktijdig neemt de hoeveelheid restafval af. Door nadrukkelijker aandacht voor de inzet van social return ligt een hoger recycle- en milieurendement binnen bereik. Het uiteindelijke doel hierbij is dat er meer goederen voor hergebruik bij de inwoners wordt ingezameld. Daarnaast realiseren wij meer werkgelegenheid voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, in de vorm van social return.

De dienstverleningsovereenkomsten met Stichting Kringloopwinkel De Sirkel en Kringkoop wordt afgesloten voor vijf jaar met mogelijkheid van verlenging.

Terug

Met ingang van 31 december 2018 is PAUW Bedrijven opgeheven.
De activiteiten van PAUW worden per 1 januari 2019 als volgt gecontinueerd.

Kansis

Verpakkings- en Logistieke werkzaamheden

Kansis Groen

Groen werkzaamheden

Contact

De Corridor 8, 3621 ZB Breukelen
0346-262804 info@kansis.nl

WerkwIJSS

Verpakkings- en Metaal werkzaamheden
info@werkwijss.nl

WerkwIJSS Schoon

Schoonmaak werkzaamheden
info@werkwijss-schoon.nl

Contact

Baden Powellweg 6, 3401 RR IJsselstein
030-6882804